熱田の味噌拉麺ぶりゆ ~Atsuta's Miso Ramen Brew~

こんにちは、東海麺太郎です。

本日ご紹介するのは愛知県名古屋市熱田区にある熱田味噌拉麺ぶりゆさんです。

熱田神宮の近く商店街の一角にあるお店です。

今回ご紹介するのは味噌拉麺と塩拉麺の両方をご紹介いたします。

これは両方とも常設メニューでいつでも食べられます。

両方とも食べましたが、お店の看板メニューはやはり味噌となっています。

多くの方が味噌を頼んでいる事が多いです。

ただ麺太郎のおススメは特製を食べるなら塩の方です。

これは個人の好みによると思いますが、私は麺・スープ・具のバランスを拉麺では重視しています。

味噌でも塩でも麺とスープの相性は抜群でとても美味しいです。

ただ、特製拉麺を頼んだ場合はついてくる肉との相性が関わってきます。

特製ラーメンの場合は牛・豚・鶏の薄切り肉計3枚がのってきます、とても美味しいのですがかなりあっさり味で味噌スープには負けてしまうと麺太郎は感じています。

塩だとあっさり×あっさりでバランス良く感じますし、肉の旨味も感じられるので麺太郎はこちらをおススメします。

私は特製でも味噌も時々食べてます(味噌1:塩3くらい)。

どちらも美味しいので皆さんも食べ比べてみてはどうでしょうか?

 

Hello, this is Tokai Mentaro.

Today I would like to introduce Atsuta Miso Ramen Brew, located in Atsuta Ward, Nagoya City, Aichi Prefecture.

This restaurant is located near Atsuta Shrine.

Today I will introduce both miso ramen and salt ramen.

Both are on the permanent menu and can be eaten anytime.

I tried both, but the restaurant's signature dish is still miso.

Many people order the miso.

However, Mentaro's recommendation is the salt ramen if you are eating the special.

This is probably down to personal preference, but I place importance on the balance of noodles, soup, and ingredients when it comes to ramen.

Whether it's miso or salt, the noodles and soup go perfectly together and are very delicious.

However, if you order the special ramen, the compatibility with the meat that comes with it will change.

The special ramen comes with thinly sliced ​​beef, pork, and chicken, which is very delicious, but Mentaro feels that it is quite light in taste and is overpowered by the miso soup.

The salt version has a good balance of light and light flavors, and you can still taste the umami of the meat, so I recommend this one.

I also eat the miso version sometimes (about 1 part miso to 3 parts salt).

Both are delicious, so I recommend you try them and compare them.

味噌全部のせ

塩全部のせ