昆布水つけ麺の魅力 The charm of kelp water tsukemen

こんにちは、東海麵太郎です。

今回は2日続けての投稿となります。

東海地方の投稿が無かったのでとりあえずUpします。

ただ、元々東海地方の店では無いですが・・・、今回ご紹介するのは

麵処 ぐり虎 名古屋栄支店です。

夏季限定の昆布水つけ麺の特盛を頂きました。

ぐり虎は元々岡山のラーメン屋さんです。

今回の昆布水つけ麺は麺がとろみのある昆布水につけてあり、細麺に絡めると昆布水に麺がコーティングされます。

それを醤油味のスープにつけるのですが、昆布水が絡むとよりあっさり感がアップしするすると喉の奥に導かれます。

スープの中にはメンマや叉焼の断端(?)が入っており、お値段もお安く食べられます。

夏の食欲が落ちる時期には食べやすい一品だと思います。

 

Hello, this is Tokai Nantaro.

This will be my second consecutive post.

There were no posts for the Tokai region, so I'll upload it for now.

However, it is not originally a store in the Tokai region, but the one we will introduce this time is Noodle restaurant Guritora Nagoya Sakae branch.

I received a special serving of kelp water tsukemen, which is only available in the summer.

Guri Tora was originally a ramen shop in Okayama.

This time, the kelp water tsukemen has noodles soaked in thick kelp water, and when mixed with thin noodles, the noodles are coated in the kelp water.

I dip it in soy sauce-flavored soup, and when it's mixed with kelp water, it becomes even lighter and goes to the back of my throat.

The soup contains menma and char siu pork, and it's also reasonably priced.

I think this is a dish that is easy to eat during the summer months when your appetite is low.

 

麺処 ぐり虎 名古屋栄支店 夏季限定:昆布水つけ麺